Ana Sayfa>Basın Bülteni - Ocak 2016

Basın Bülteni - Ocak 2016

DOMOTEX Turkey (23-26 Mayıs 2016)

Basın Bülteni

DOMOTEX Turkey (23-26 Mayıs 2016)
DOMOTEX Turkey, halı üreticileri için Avrasya'nın lider ticaret platformu

Domotex Turkey, 23-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında 3. kez Gaziantep'te gerçekleşecek. Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAIB), Gaziantep Halıcılar Odası (GHO) ve  Hannover Fairs Turkey işbirliği ile gerçekleşecek olan fuar, önümüzdeki yıl da sektörün önde gelen markalarını tek çatı altında bir araya getirecek.

Geçtiğimiz yıl 22.025 m2 alanda 198 firmanın ürünlerini sergilediği fuar, makina halısı üreticileri için en önemli buluşma noktası olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Üstelik artan uluslararası katılımcı sayısıyla da dikkat çekti: Bangladeş, Belçika, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, İran, Ürdün, Suudi Arabistan, Sri Lanka ve Özbekistan’dan toplam 33 yabancı firma yeni pazarlara ulaşmak için DOMOTEX Turkey’e katılım gösterdi.  Katılımcıların eşsiz tasarımlarını ve en son teknoloji ile üretilmiş yeni koleksiyonlarını sergiledikleri fuarı, başta Ortadoğu’dan olmak üzere çeşitli hedef ülkelerden toplam  8.734 kişi ziyaret etti. Fuarda tüketici yönelimlerine göre farklılaşan tasarımlar dikkat çekerken; yün, ipek, kaşmir, bambu lifi, polyester gibi farklı malzemeden yapılmış halılar modern veya klasik binlerce çeşit tasarımla fuar ziyaretçileriyle buluştu. Makine halılarının yanı sıra; el-dokuma halıları, kilim, tekstil yer döşemeleri, elastik yer döşemeleri, laminant, ahşap ve parkeler de fuar boyunca sergilenen ürünler arasındaydı.

DOMOTEX Turkey ürün çeşitliliği ve uluslararası katılım konusunda yaşanan bu artışı 2016 yılında bir adım öteye taşıyarak, bir kez daha katılımcı ve ziyaretçilerine maksimum fayda sağlayacak ideal bir ticaret platformu sunacak.